Atac dur la Orban, din partea unui doctor: Cât tupeu! Rog pacienții și cadrele medicale să dea în judecată Guvernul

Unul din cei mai cunoscuţi medici din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Botoşani a lansat un atac dur la adresa premierului Ludovic Orban, după ce acesta a îndemnat oamenii să reclame cadrele medicale.

Doctorul Alin Atudoroaie a cerut, la rândul lui, pacienților și cadrelor medicale să dea în judecată Guvernul ”pentru proasta gestionare în timpul pandemiei”, scrie Monitorul de Botoșani.”Cât tupeu să ai să acuzi personalul medical când pe data de 24 februarie aveam într-un spital județean 3 costume de protecție”, a scris medicul botoșănean pe Facebook.„Am citit că domnul Orban a îndemnat pacienții să facă plângeri împotriva medicilor…… Bunnnn… Eu rog toți pacienții și cadrele medicale să acționeze în instanță guvernul ptr proasta gestionare în timpul pandemiei. Lipsa materialelor de protecție, blocarea spitalelor pt pacienții care aveau nevoie de servicii medicale pt diverse patologii care nu aveau legătură cu COVID. CÂT TUPEU SĂ AI SĂ ACUZI PERSONALUL MEDICAL ATUNCI CÂND PE DATA DE 24 FEBRUARIE AVEAM ÎNTR-UN SPITAL JUDEȚEAN 3 COSTUME DE PROTECȚIE…. 3!!!!! DOMNULE PRIM MINISTRU… știu că o să încercați să aruncați vina pe medici, și să băgați sub preș gunoiul din sistemul medical… Sper ca cineva să vă judece… Oricine…”, este postarea medicului Alin Atudoroaie, care a strâns, în doar câteva ore, zeci de distribuiri şi reacţii din partea celor de pe reţeaua de socializare.
Reacţia sa vine după ce premierul Orban a îndeamnat pacienții să facă reclamații în cazul în care au fost tratați necorespunzător de personalul spitalelor din România. Orban a cerut pacienților să reclame medicii
Premierul Ludovic Orban a declarat pe 14 iunie că ”nimeni nu trebuie să refuze internarea unui om care are nevoie de serviciile spitaliceşti şi care are dreptul legal să beneficieze de aceste servicii” şi a făcut apel la cei cărora le-a fost încălcat acest drept să facă reclamaţie în scris, potrivit Agerpres.”Dacă există cetăţeni care sunt sunt în situaţia asta, le solicit să reclame în scris către direcţiile de sănătate publică şi către Ministerul Sănătăţii, astfel încât să putem să îi sancţionăm pe aceia care nu respectă această regulă. Dreptul la sănătate, dreptul la servicii spitaliceşti este un drept fundamental, care trebuie respectat de orice spital”, a mai spus Orban.

Sursa: stirileprotv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *