Cum a reușit o țară cu 95 de milioane de locuitori să înregistreze numai 328 de cazuri de COVID-19 și 0 morți

Chiar dacă are o populație de 95.54 de milioane de locuitori și este o țară destul de săracă, Vietnamul nu a raportat niciun deces cauzat de COVID-19. În aceste condiții, fotbalul s-a reluat la începutul săptămânii în Vietnam, cu meciurile de Cupă. Pe 5 iunie se va relua și campionatul, întrerupt în martie, după a doua etapă.

În Vietnam există câte 8 medici la fiecare 10.000 de locuitori

De notat și faptul că Vietnam se învecinează cu China. Distanța dintre capitala Hanoi și punctul zero al pandemiei, orașul Wuhan, este de 1.300 de km. Conform CNN, în Vietnam există numai 8 medici la fiecare 10.000 de locuitori, dar pandemia a fost depășită după o carantină de trei săptămâni.

Autoritățile din Vietnam au ridicat măsurile de distanțare socială, iar viața a revenit în mare parte la normal. Există și cercetători sceptici, care sunt de părere că cifrele din Vietnam sunt greșite. În replică, un primar din Vietnam a spus că “dacă am avea mai multe cazuri, acești oameni ar căuta ajutor în spitale. Însă așa ceva nu se întâmplă, deci situația este sub control”.

Cum a reușit Vietnamul să țină sub control pandemia de COVID-19

Omul care a coordonat întreaga operațiune anti-COVID din Vietnam, Pham Quang Thai, a explicat cum a reușit să țină virusul departe de țara sa: “Noi nu am așteptat indicații din partea Organizației Mondiale a Sănătății, am acționat din timp. Am depistat pericolul din timp”, a spus Pham Quang Thai, conform sursei citate.

Autoritățile din Vietnam au început să verifice temperatura celor care intrau în țară încă din luna ianuarie. Pe 23 ianuarie, doi cetățeni chinezi aflați în Vietnam au fost depistați cu COVID-19, iar zborurile spre Wuhan au fost imediat anulate.

Pe 1 februarie, Vietnamul a anunțat că țara se confruntă cu o pandemie extrem de periculoasă, deși la nivel național fuseseră despitate numai opt cazuri. Imediat au început să fie închise tot mai multe facilități, iar țara a intrat în carantină.

Din luna martie, străinii nu au mai avut voie să pătrundă în Vietnam.

Fiecare pacient infectat cu COVID-19 a fost obligat să prezinte o listă a persoanelor cu care a avut contact înainte de a afla că poartă virusul. Astfel nu s-a ajuns la transmitere comunitară.

Formula 1 ajunge în Vietnam

Pe lângă meciurile de fotbal, Vietnamul este pregătit să găzduiască primul Mare Premiu din istoria sa. Cursa de Formula 1 din Hanoi ar fi trebuit să aibă loc pe 5 aprilie, dar pandemia de COVID-19 a amânat starul sezonului 2020. În aceste condiții, FIA a refăcut calendarul sezonului de F1, iar prima cursă din istoria Vietnamului ar urma să aibă loc pe 22 noiembrie.

Austria a primit undă verde pentru a găzdui primele două curse ale sezonului 2020, pe 5, respectiv 12 iulie.

Etichete: vietnam , masuri coronavirus , pandemie coronavirus

Sursa: hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *